Het bord met bodemrijkdom is al vele jaren de afleiding van de ranchers. Egyptenaren, Romeinen, Babyloniërs en vroege Duitsers zijn allemaal geregistreerd als het gebruik van mineralen en bovendien compost om de winstgevendheid van hun huizen te verbeteren. De baanbrekende studie van plantenvoeding begon in de negentiende eeuw en werd vervaardigd door de Duitse wetenschappelijke expert Justus von Liebig, onder anderen. John Bennet Lawes, een Engelse zakenman, begon de impact van verschillende uitwerpselen op planten die zich in potten in potten ontwikkelden, te onderzoeken in 1837 en een jaar of twee later werden de proeven bereikt met gewassen in het veld. Een snel resultaat was dat hij in 1842 een compost had die was gevormd door fosfaten te behandelen met zwavelhoudend bijtmiddel, en op deze manier de eerste was die de namaakuitwerpselenindustrie maakte. In het daaropvolgende jaar schreef hij de administraties in van Joseph Henry Gilbert, met wie hij een groot deel een eeuw bezig was met analyses van het oogsten van oogsten bij het Institute of Arable Crops Research

De Birkeland-Eyde-procedure was een van de uitdagende mechanische procedures bij de start van de compostproductie op basis van stikstof. [3] Deze procedure werd gebruikt om barometrisch stikstof (N2) vast te stellen in salpeterzuur (HNO3), een van de weinige synthetische procedures die in het algemeen worden aangeduid als stikstofobsessie. Het resulterende stikstofcorrosief werd vervolgens gebruikt als een bron van nitraat (NO3-). Een fabriek die afhankelijk was van de procedure, werkte in Rjukan en Notodden in Noorwegen, samen met de structuur van enorme waterkrachtcentrales.

De jaren 1910 en 1920 observeren de beklimming van de Haber-procedure en de Ostwald-procedure. De Haber-procedure produceert stinkende zouten (NH3) uit methaan (CH4) en subatomaire stikstof (N2). De alkali van de Haber-procedure wordt vervolgens in het Ostwald-proces omgezet in salpeterzuur (HNO3). [5] De vooruitgang van geproduceerde mest heeft de wereldwijde ontwikkeling van de bevolking fundamenteel ondersteund – er is vastgesteld dat praktisch een groot deel van de algemene bevolking op aarde nu wordt gevoed vanwege het gebruik van stikstofcompost.

nieuwsbrief

abonneer vandaag

Meld u aan voor exclusieve bloemen, speciale prijzen en de nieuwste update

Neem contact op

Bruijnings Ingenhoeslaan 2262273 KW
Voorburg, Netherlands
(877) 408-5543
[email protected]

Copyright©2019 FLOWERBLOG. Alle rechten voorbehouden.

Add to cart